Lucifer miért tart kétélű kardot a kezében? Az ördögi téma mindig érdekel minket.

sam-and-lucifer.jpg

Habár jóslásról írok, sokszor elgondolkozom a metafizikai dolgokon, amelyek egyszerűsített formában jelen vannak a kártyákban. Ma azzal a gondolattal ébredtem fel, hogy a Vénusz április 20-21-től uralkodik a Bikában (sajnos mindenhol eltérések tapasztalhatók, hogy mikor kezdődik a Bika állatövi jegy).

Sokan regényeket írnak arról, hogy a Vénusz mikor a Lucifer és mikor a messiás Krisztus. Mit jelent az, hogy egyszer a leereszkedő és egyszer a felmenő csillagként látjuk őt az égbolton? Én is megpróbáltam összehozni a tudásomat ezen a téren.

A rendszerben, amelyet én követek, és ez a Kalachakra – az Időkerék a Titkos Tanítás alapján, a Lucifer a szellemi sugár, maga a kétélű kard, a mi felső manaszunk, a lelkünk, a gondolkodó Énünk, amely belesüllyedt az asztrális világba, az érzelmek, az elemek világába (a víz, a levegő, a tűz, a föld és az eather vagy akasha elemekről beszélek). Itt ő elvesztette a fényét, és testet kapott.  Átalakult sátánná (fordításban sat – a lét, ana – szemben, ellentétben), azaz a szellem az anyaggal szemben. Ezért lett belőle Dzsinn a palackból, a démon, az elementál. A sátán az anyag birodalma.

A Lucifer a mi tudatunk, amely három fázison megy át. Először ő nem szellemi, később kettős tulajdonsága lesz – a szellemi és az érzelmi, és a végén tiszta szellemé válik. Mi mindannyian Luciferek vagyunk. Magunkban hordozzuk a kettőséget – a szellemet és az anyagot, amelyet érzelmeinken keresztül tapasztalunk. Amikor mi a szellemi fejlődésünkben felemelkedünk az érzelmeink fölé, és elérjük a felső manaszt, kiszabadítjuk a Luciferünket, és ő Krisztussá válik.

 Az ördögi téma mindig érdekel minket. A fentiek alapján Lucifer, a Sátán leereszkedik az anyagba, hogy szellemet keverjen belé, majd érzelmi tapasztalatok után felemelkedik, mint a Krisztus, mint az emberiség Tanítója. A Kalachakrán ő a Bikában süllyed az anyagba, és a Bakban emelkedik fel. Érdekes, hogy aki áprilisban fogant, az decemberben születik meg. A szellemi énünk leereszkedik az anyagba, az anya testébe. A 9 hónap elteltével, értelemmel, lélekkel és szellemmel megáldott lényként jön világra, emberként. A számmisztikából tudjuk, hogy a 9-es számnak nincs kapcsolata az anyagi dolgokkal, az egy okkult, szellemi szám, háromszor háromból áll, és megfordított állapotban ő a hatos szám, a Sátán száma. Az, hogy mennyi szellem ragyog fel bennünk, a mi feladatunk. Elgondolkodtató, nemde?