Ahogy vetsz, úgy aratsz (március 13-22. között) a 10-es kőr

Ahogy vetsz, úgy aratsz. A Nap újra felkel, miután körbemegy a nap 24 órájában. Így kezdődik az új ciklus.

 Kőr 10-es 

10_kor_kepe.jpg

 A 10-es szám új életfázist nyit, ahol az eredmények nyilvánvalóvá válnak. Eljött az aratás ideje. Ha visszaemlékezünk Phitagorasz numerológiájára, nála nem létezik „nulla”, így amikor megérkezünk a 10-es számig, valójában visszakerülünk az 1-es számhoz.

Szimbolikusan az 1-es szám a Nap felkelte. És most a Nap újra felkel, miután körbemegy a nap 24 órájában. Így fejeződik be a régi ciklus.

 Minden 10-es számú kártyát úgy lehet értékelni, mintha egymást követő események befejező részei lennének. A 10-es szám egyszerre jelenti a véget és az új kezdetét is. Megemlíteném a kabbalisztikus rendszert is, amely a tíz létezési síkot a tíz egymást követő számmal ábrázolja absztrakt formában, mint az Életfán függő gyümölcsöket.

 Kőr tízes jelentése

Időszak március 13-tól 22-ig

 Kulcsszó: jó hírek

 Asztrológiai nyelven a Mars a Halakban, amelynek uralkodó bolygója a Jupiter. Ahhoz, hogy érthetőbb legyen az összehasonlításom, visszaszámolok egy kicsit. A Halak állatövi jegyben (február 21-től március 22-ig) három dekádot élünk meg:

február 21-től március 2-ig, a Jupiter találkozását a Szaturnusszal, a kőr 8-ast,

március 3-tól, március 12-ig, a Jupiter találkozását a Jupiterrel, , a kőr 9-est,

március 13-tól március 22-ig, és végül a Jupiter találkozását a Marssal, a kör 10-est.

 A buddhista asztrológia szerint:

  • a Szaturnusz – az Öreg,
  • a Jupiter – a Bölcs,
  • a Merkúr – a Diplomata,
  • a Vénusz – a Gyönyörű Nő vagy a Szűz,
  • a Mars – a Harcos,
  • a Hold –az Elhárító, a Tükör,
  • a Nap – az Útitárs.

A Szaturnusz a mi jótevőnk. Az emberek azt hiszik, hogy a Jótevő a Jupiter, de nem így van.

A Jupiter törvényre tanít.

A Szaturnusz megtanítja kötelezően betartani a törvényt.

Miután tapasztalatot szereztünk a Szaturnusznál, következik a Vénusznál való tapasztalatszerzés. Az élet szépséget, a Vénuszt, az értékeli és érti meg a legjobban, aki felkészült megérteni a Törvényt, a Jupitert. Ezt nem értik olyan emberek, akik a saját gondolataik és szokásaik rabjai, csak azok, akik megtanulták követni a törvényt a Szaturnusz által, azaz a nehézségek és a korlátozások árán.

 A Mars tevékenységre buzdít, rákényszeríti az embert, hogy elvesse a magot. A Szaturnusz pedig befolyásolja a vetést. Végül is a Szaturnusztól függ, hogy milyen lesz az aratás.

 A Szaturnusz hatására vagy sietve learatjuk a vetést, amely éretlen lesz, vagy túl sokáig várunk vele, így kárba vész, elpusztul. Így aki megtanult figyelni az Idő Urára, és tiszteli őt, az fog jót aratni. Ez derül ki a 10-es kártyákból. Főleg a kőr tízesből.

A Marsot a Harcossal azonosítják. De itt az éves kör végén ő már nem kíméletlen harcos, az energiái befelé fordulnak vagy teljesen eltűnnek. Ő inkább egyszerű parasztként, vetéssel hódítja meg a területet. Ilyenkor nyugodt, megfontolt, inkább az intuíciójára hallgat, és képes önfeláldozóan dolgozni valami magasztosabb cél érdekében, mint hogy új területeket hódítson meg, és romboljon.

 Ilyenkor a 10-es kártya jelentése mögé sorakozik fel a jótevő Jupiter és a jámbor természetű Mars, akik csakis jó híreket jövendölnek. Lehetséges, hogy annyira jók, hogy az, akinek jósolunk, önimádatba esik, és megfeledkezik arról, hogy ez a csodálatos hír új távlatokat nyit meg előtte, hogy új feladatok teljesítésébe kezdhessen.

 A kapcsolatok terén a kőr 10-es új barátságokat, társaságokat, szerelmet, házasságot jövendöl.

 Tanács: habár úgy érezhetjük, már mindent megkaptunk, amit akartunk, ez egyben az elöljárója annak, hogy már nem tudunk örülni annak, amink van. Türelem, élvezzük ki ezt az időszakot, úgyis jön a változás!