Ne vidd túlzásba okoskodást, mert ártalmas lehet (május 22-31. között) a 8-s pikk jelentése

Május 22 – 31. közötti időszakot a 8-s pikk elemzi,

ami helytelen gondolkodás időszaka.

Ilyenkor Merkúr találkozik Jupiterrel.

Emlékezzünk, hogy eddig hogyan elemeztünk a Merkúr tulajdonságait. Ő az Ikrek állatövi jegynek uralkodó bolygója. Hozzáteszünk azt is, hogy az Ikrek állatövi jegy a teremtés rendjében képviseli a prototípusok világát, a hétszeres ember felépítésében a Merkúr a felső hármashoz tartozik – ő a buddhi – az ember lelke, az intuíció forrása. Még mindig a Szellem világához tartozik, így az emberben az intellektus és a szellem fejlődésének felső határának a képviselője.

Ebből indulva arra kell gondolni, hogy most az intellektusunk és a szellem által közvetített gondolataink nagyon kiélesednek. Hogyan tükröződik ez az állapot a hétköznapi életünkben? Először is amit most tervezünk, az a nyár végére megmutatkozik.

Most túl sok okoskodás ártalmas. Miért? Nincs közvetlen kapcsolat a Merkúr és a Jupiter között. A Jupiter gigantikus bolygó, amely az emberben képviseli az alsó manaszt, amely független gondolkodású, szeretettel telített, a Merkúr birodalmában ő túlságosan korlátozott a szőrhasogató dolgokkal, és úgy érzi magát, mintha csapdába esett volna. A Merkúr áraszt magából érdeklődést intellektuális foglalkozások és utazások iránt, de a Jupiternek nincs elég helye a mozgáshoz és nagyszabású gondolkodáshoz, és ezért csalódott.

Mivel a Jupiter a szerencse bolygó, így a 8-s pikk ebben az időszakban egy kis megkönnyebbülést jósol, ami ritkaság a pikk kártyák között.  Ez azt jelenti, hogy az, akinek jósolunk örülhet, hogy a szerencsétlen időszak véget ért, de még mindig benne él az az érzés, hogy nemsokára minden rossz visszatér.

Tanács

Ne engedj érzelmeidnek és erkölcstelen viselkedésnek, és ne lazíts, mert ez visszavezet téged a régi problémákhoz, amelyeket épp, hogy megúsztál. Ráadásul e miatt össze fogsz veszni a barátaiddal, és a társaddal.

8.jpg